top of page

Permanente make-up wenkbrauwen

Permanente make-up is het inbrengen van pigment in de huid om een zo natuurlijk mogelijk effect te krijgen. De pigmenten in de huid zullen in de loop van de tijd steeds meer vervagen mits je het niet jaarlijks bij laat werken. Dit is dus anders als bij tatoeage pigmenten, deze vervagen namelijk niet ten opzichte van pigmenten die gebruikt worden bij permanente make-up.    

 

Wenkbrauwen zijn het belangrijkste onderdeel van het gelaat, ze geven het gezicht expressie, uitdrukking en uitstraling. 

Bij het aanbrengen van de permanente make-up van de wenkbrauwen wordt er rekening gehouden met de vorm van uw gezicht en de botstructuur. Voor het meest natuurlijk effect worden de eigen wenkbrauwhaartjes binnen de vorm van de wenkbrauwen nooit weggehaald. Epileren is voortaan gemakkelijk, want de mooie vorm is al aangebracht. Bij het pigmenteren van wenkbrauwen creëren we met een speciale techniek, een natuurlijke zachte wenkbrauw ontstaat. Dunne en onregelmatige wenkbrauwen worden gecorrigeerd, ook kan er meer symmetrie verkregen worden. Eventuele littekens in de wenkbrauwen kunnen eveneens met permanente make-up worden gecamoufleerd.

Hoe wordt het pigment in de huid gebracht: Dit gebeurt doormiddel van een PMU apparaat, die eruit ziet als een tattoo apparaat met een naald module die flinterdun is. De behandeling bestaat uit 2 behandelingen. Tussen de twee behandelingen zit 4 tot 6 weken. De wenkbrauwen worden door verschillende factoren met de tijd mee vervaagd. Denk hierbij aan: zwemmen in chloorwater, vaak onder de zonnebank/zon etc. Het wordt daarom aangeraden om de kleur van de wenkbrauwen, net als haren te verven. Gemiddeld blijven de wenkbrauwen 1,5 jaar mooi zitten, ik zie je dan ook graag na ongeveer 1,5 jaar weer terug voor een touch-up (opfrissen) van je reeds geplaatste permanente make-up.

Wat is de procedure van permanent make-up wenkbrauwen:

Hoe wordt het pigment in de huid gebracht: Dit gebeurt doormiddel van een PMU apparaat, die eruit ziet als een tattoo apparaat met een naald module die flinterdun is.

 • Bespreking van de behandeling

 • Voortekening en goedkeuring door klant

 • Behandeling duurt ongeveer 2 tot 2,5 uur

 • Plaatsen van het pigment in de epidermale laag doormiddel van een steriele wegwerpmodule

 • De kleur is direct na de behandeling 40% tot 50% donkerder.

De behandeling bestaat uit 2 behandelingen. Tussen de twee behandelingen zit 4 tot 6 weken. De verschillende technieken die ik zet zijn:

1. Schaduw wenkbrauwen:  

Dit is samen met de ombre wenkbrauwen de nieuwste trend, deze wenkbrauwen worden aan de staart donkerder gezet dan in het midden en bij de aanzet en bovenzijde van de wenkbrauw, het loopt als het ware van vol op de staart naar steeds luchtiger aan de voorkant waardoor een natuurlijk resultaat verkregen wordt. Soms worden er ook verschillende tinten pigment gebruikt. Deze wenkbrauwen zijn na genezing erg mooi en zien er heel zacht en natuurlijk uit. Deze techniek is goed toepasbaar bij dames met een wat vetter huidtype omdat daar de haartjes van de hairstrokes door de regel wat meer uitvloeien en uiteindelijk dan ook een schaduw worden (dit is overigens niet bij iedereen met een vettere huid). Ook voor de iets oudere dame die een zacht gepoederde wenkbrauw als resultaat wil, wanneer de wenkbrauwen erg dun en licht zijn geworden, is dit een mooie techniek. In bijna alle gevallen is het verven van de wenkbrauwen na de behandeling verleden tijd. De wenkbrauwen hebben na genezing een zacht gepoederde uitstraling en zijn niet te opvallend alsof u met een wenkbrauwpoeder de wenkbrauw heeft getekend. 

2. Ombre  wenkbrauwen:

Dit is samen met de schaduw wenkbrauwen de nieuwste trend, deze wenkbrauwen worden aan de staart donkerder gezet dan in het midden en bij de aanzet, het loopt als het ware van vol op de staart naar iets luchtiger aan de voorkant waardoor een natuurlijk maar vol resultaat verkregen wordt. Soms worden er ook verschillende tinten pigment gebruikt. Deze wenkbrauwen zijn na genezing erg mooi en zien er vol en nog steeds natuurlijk uit. De ombre brows worden gezet op dezelfde manier als de schaduw wenkbrauwen maar zijn veel krachtiger en voller dan de schaduw brows.  Ze zijn bij bij de aanzet meer gepigmenteert dan bij een schaduw wenkbrauw.

 

3. Hairstrokes (op basis van verschillenden technieken):      

Bij deze techniek worden er met een speciale naaldmodule als het ware haartjes in de huid getekend tussen de bestaande haartjes in. Hierdoor kunnen we de vorm van de bestaande wenkbrauwen aanpassen of voller maken. Deze techniek ziet er heel mooi en natuurlijker uit. Dunne of onregelmatige wenkbrauwen kunnen perfect worden gecorrigeerd. Ook wanneer u helemaal geen wenkbrauwen meer heeft bijvoorbeeld bij Alopecia Areata of weinig haartjes heeft, is de hairstrokes techniek erg geschikt om zo een natuurlijk mogelijk resultaat te behalen. Deze haartjes zijn zo dun dat ze bijna niet van echte haartjes te onderscheiden zijn. Er is ook een mogelijkheid om deze techniek te combineren met de poeder techniek om zo meer diepte en vollere wenkbrauwen te creëren. Afhankelijk van wat de wensen zijn en wat de beste optie is voor uw huidtype besluiten we welke techniek voor u de beste is.

Contra-indicaties:

 • Ongecontroleerde diabetes mellitus, gevorderde diabetes

 • Ernstige allergieën

 • Perioperatieve ontsteking Neiging tot keloïden Antibiocatherapie (2 weken pauze vereist)

 • Antistollingsbehandeling (7 dagen pauze)

 • Gebruik van aspirine en andere niet-steroïde anti-inflammatoire geneesmiddelen (7 dagen pauze)

 • Neoplastische ziekten primair celcarcinoom als gevolg van borstziekte (RA, psoriasis, lupus, hashimoto's)

 • Auto-immuun vasculitis

 • Leverziekte (cirrose, acute ontsteking) acute en chronische ontsteking zwangerschap en borstvoeding

 • Infectie van de bovenste luchtwegen

 • Koorts

 • Actieve huid- en bacteriële laesies, schimmel virale infecties, actieve herpes

 • Hartziekten bloed (hemofilie)

 • Neoplastische ziekte- tijdens de behandeling en tot 2 jaar na het einde van de behandeling (anders, met toestemming van de behandelde arts)

 • Infectie met hiv- of hepatitisvirus Otics

 • Huidziekte (vitiligo, psoriasis)

 • Gebruik van steroïden, anticoagulantia en antidepressiva

 • Het optreden van huidlaesies binnen de geplande procedure computertomografie een maand voor of een maand na de procedure

 • Hepatitis - virale hepatitis

 • Een maand voor of na laserontharing, littekens, moedervlekken, moedervlekken, enzovoort

 

Nazorg instructies: 

Nieuwe permanente make-up (PMU) is vergelijkbaar met een schaafwond. Slechte verzorging en onhygiënische behandeling kunnen wondinfecties en littekenweefsel veroorzaken. Bovendien kunnen wondinfecties tot een minder mooie PMU leiden. Als je de PMU goed verzorgt, duurt het ongeveer zes weken tot de behandelde huid genezen is. De behandelaar geeft schriftelijke uitleg over de nazorg van permanente make-up. Lees dit goed door. 

Nazorginstructie 

Het is van belang dat de pigmentatie zo mooi mogelijk geneest. Hiervoor zijn onderstaande factoren van belang:

 

 • Laat de pigmentatie droog genezen. Na het douchen de plekken goed droog deppen.

 • U mag geen make-up aanbrengen op de plekken waar pigmentatie is aangebracht. Ook niet rondom het gepigmenteerde gebied.

 • De huid niet reinigen.

 • De eerste 48 uur niet sporten, in de sauna of onder de zonnebank.

 • Stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht.

 • Gebruik geen vaseline bij de wenkbrauwen, laat het droog genezen voor een betere kleur resultaat.

 • Niet krabbelen, peuteren of pulken aan de pigmentatie, zo verliest u kleur resultaat.

 • De behandelde huid zo min mogelijk aanraakt (was eerst je handen voordat je de huid verzorgt);

 • Druppel in geen geval wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond.

 

Na de behandeling wordt de permanente make-up 40% lichter. Tijdens de behandeling vult de opperhuid en de lederhuid zich met pigment. Drie dagen na de behandeling krijg u korstjes door het genezingsproces. Wanneer de korstjes loslaten ziet u wat er in de lederhuid is achtergebleven. 

 

De opperhuid heeft losgelaten, waardoor het pigment dat zich hierin bevond, verdwijnt. Dit verklaart waarom het pigment lichter wordt. Soms lijkt het ook aantal dagen alsof er geen pigment meer zit. Vaak wordt het pigment een aantal dagen tot weken weer zichtbaar. Het genezingsproces kan ervoor zorgen dat het pigment tijdelijk minder zichtbaar is door de huid. Vier tot zes weken na de behandeling komt u terug voor de vervolgbehandeling, waarbij de lichtere plekjes weer gepigmenteerd worden voor een gelijkmatige verdeling van het pigment.

De behandelde huid blijft ook na genezing erg gevoelig voor zonlicht. Smeer je PMU daarom altijd in met zonnebrand (het liefst factor 50).

Let op: neem contact op met de huisarts bij extreme roodheid, zwellingen, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of chronische pijn. 

Alle nieuw behandelingen zijn inclusief één nabehandeling. Een extra nabehandeling of vierde nabehandeling is mogelijk en kost € 70,-. Geen uitzonderingen.

bottom of page