top of page

Laser carbon peeling

Over Carbon Laser Peeling

Overweegt u een behandeling voor verjonging van de huid? De Carbon Laser Peeling is een effectieve methode voor huidverjonging en tegelijkertijd een diepe reiniging van de huid. Door een combinatie van lasertechnologie en medische koolstof wordt een zuiveringsproces voor een diepte reiniging ingezet. Met een Carbon Laser Peeling kunnen rimpels, grove poriën, acne en littekens verminderd worden. Daarnaast is deze peeling uitermate geschikt voor het herstellen van de vette huid. De behandelingen zijn als een gewonen gezichtsbehandeling te boeken en kunnen dan elke 4 weken gedaan worden.

De behandeling

De behandelaar zal beginnen met het reinigen van het gelaat. Vervolgens wordt de Carbon peeling aangebracht. Zodra deze opgedroogd is ‘schiet’ de laser de carbon eraf. De laser zet Carbon om in warmte, waardoor het verdampt. Door deze werking neemt het de dode huidcellen en onzuiverheden mee. Deze afschilfering zorgt voor verstrakking en zuivering van de huid. Na de afschilfering zal de behandelaar de huid opnieuw reinigen en de laatste reststoffen van het koolstofmasker verwijderen. De behandeling wordt afgesloten met het aanbrengen van een dagverzorging met een SPF (er kan ook gekozen worden de behandeling te verlengen met een masker).

Werking

De Carbon Laser Peeling werkt van binnenuit. Het stimuleert de huid waar het aan elasticiteit ontbreekt. Zowel de opperhuid als het bindweefsel worden vernieuwd, de huid wordt zichtbaar verstevigd en fijne lijnen verminderen.

Een Carbon Laser Peeling wordt uitgevoerd met de ND Yag Laser. Door middel van warmte bouwt de huid collageen op. Collageen is een eiwit dat een zeer belangrijk onderdeel vormt van het bindweefsel. De warmte die kan zorgen voor collageen, kan bereikt worden met de laser. De energie van de ND Yag laser wordt bijna niet geabsorbeerd door water en wordt pas vrijgegeven in de diepere lagen van onze dermis. Hierdoor worden de talgklieren opgewarmd, waardoor de productie van talg vermindert. Een groot verschil met andere gezichtsbehandelingen is dat Carbon peeling de bovenste huidlaag niet verdunt of beschadigt, maar juist sterker maakt. De behandeling geeft snel resultaat en is pijnloos. Je huid vervelt niet, wel is een lichte uitslag mogelijk door overtollig talg dat naar boven geduwd en geneutraliseerd wordt. 

Wat is de laser carbon peeling

Waar de eerdere peeling methodes meer chemisch van aard waren, is de Carbon laser peeling dat in mindere mate. Een Carbon laser peeling combineert een laser behandeling met medisch koolpoeder dat de vorm heeft van een carbon crème. De crème bevat kleine carbon deeltjes die in de oneffenheden en poriën van de huid trekken. Bij aanvang van de peeling wordt eerst de crème aangebracht en na een korte inwerktijd doet de laserbehandeling het werk.

Hoe werkt de laser carbon peeling behandeling

Nadat de behandelaar de zwarte carbon crème op uw huid heeft aangebracht en deze is ingewerkt, wordt gebruik gemaakt van een ND Yag Laser. Het laserlicht wordt op de carbondeeltjes geschoten. Het carbon is in staat om de energie van het laserlicht direct in warmte om te zetten en verdampt gelijk. Gedurende het zogenaamde ‘vernietigingsproces’ worden zowel onzuiverheden als oude huidlagen meegenomen. Dat maakt dat deze professionele peeling een veel verder, dieper bereik heeft dan een reguliere peeling behandeling. Al na een behandeling ziet u een verbazingwekkend resultaat. Uw huid ziet er frisser en gezonder uit dan voorheen.

 

Ben ik geschikt voor de laser carbon peeling behandeling

De behandeling wordt niet geadviseerd aan mensen met een gevoelige en/of donkere huid. 

Wat kan ik verwachten na een laser carbon peeling behandeling

Na afloop van de behandeling kan de behandelde huid wat rood zijn, dit is een normale reactie op de Carbon laser peeling. De behandelaar brengt een verzorgende dagcrème met een hoge SPF factor aan. Geadviseerd wordt om de eerste 48 uur na de behandeling direct zonlicht op de huid te vermijden. Ook zwemmen en een saunabezoekje doet u beter niet de eerste 24 uur na de behandeling. Ook moet u één week na de behandeling factor 50 op het behandelde gebied smeren. Volgt u een Carbon laser peeling kuur? Dan zit er tussen de diverse behandelsessies telkens 2 weken.

Contra-indicaties

  • Geen zonnebank twee dagen ervoor of erna

  • Personen die filler of botox hebben geplaatst, moeten minstens twee weken wachten voordat ze deze behandeling laten toepassen!

bottom of page